Saturday, June 18, 2016

Vapen i USA

En sak jag då och då funderat på är om Donald Trump är icke-mainstream. Åsiktsmässigt (i den mån det faktiskt går att urskönja åsikter som varar över 24 timmar) befinner han sig förstås långt från mittfåran i Sverige, men samtidigt tillhör han den grupp människor (i stil med Göran Greider och Per Gudmundson) som har tillgång till medieuppmärksamhet, så jag har hittills inte skrivit så mycket om Trump. Däremot finns det en del intressant att säga om hans följeslagare, vilket får bli ämnet för ett kommande inlägg.

Människor som stöder Trump tenderar också att vara för liberala vapenlagar. Låt oss titta på några exempel jag sett delade på Facebook på sistone.

Gruppen "Cold Dead Hands" är irriterad på att vissa överhuvudtaget påstår att det finns ett vapenproblem i USA. "How many people can we get to see this? You can be darn sure the media won't report the truth."Tidningen National Review påpekar att många som är emot vapen tillhör vänsterfåran, och stöder massmord genom abort:Någon kommenterar det på följande sätt: "This coming from the fema-nazi wearing the "I had an abortion" T-shirt. How many lives did you destroy with a suction hose? Or is that an assault hose....ahh semantics...lost to the liberal masses..." (Notera att "liberal" i USA betyder "vänster".)

Allen West, en konservativ kongressledamot i Florida, har delat följande (med lite patriotisk färgläggning):Sidan Red State tar upp en punkt som varit ganska vanlig de senaste åren, nämligen att Obama inte använder orden "radikal islam" utan istället pratar om att skärpa vapenlagarna:

Obama Won’t Say ‘Islam’ But Goes Right To Gun Control In Pathetic Address To Nation #Orlando

Samma sida försöker också lägga tonvikten på den muslimska kopplingen i samband med den de senaste skjutningen:

FBI Interviews Another Member Of Orlando Terrorist’s Mosque In Connection With Attack

No comments:

Post a Comment